A kép csak illusztráció!
Gesztenyés-meggyes pohárkrém
HOZZÁVALÓK:
- 3 dl tej
- 5 dkg + 1 ek eritrit
- 4 db tojássárgája
- 10 dkg gesztenyemassza (natúr)
- 2,5 dl tejszín
- 1 dl meggylé (cukormentes)
- 0,5 db citrom
- 20 dkg meggy (magozott)
- 1 tk almapektin
- szegfűszeg, fahéj, gyömbér
ELKÉSZÍTÉS:
- Az almapektint egy evőkanál eritrittel elkeverjük. A meggylevet a szegfűszeggel, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a reszelt gyömbérrel felforraljuk, majd leszűrjük. A meggyet és a pektint hozzáadjuk, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, és 4 pohár aljára adagoljuk.
- A gesztenyés réteghez a tejet az eritrittel és a tojássárgákkal folyamatos keverés mellett 85 fokosra melegítjük. A gesztenyét belereszeljük, alaposan elkeverjük és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a poharakba adagoljuk.
- A tetejét ízlés szerint meggyel díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1613 KJ/ 384 kcal | 8 g | 25 g | 27 g |