Gesztenyés-meggyes pohárkrém

A kép csak illusztráció!

Gesztenyés-meggyes pohárkrém

HOZZÁVALÓK:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg + 1 ek eritrit
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg gesztenyemassza (natúr)
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl meggylé (cukormentes)
  • 0,5 db citrom
  • 20 dkg meggy (magozott)
  • 1 tk almapektin
  • szegfűszeg, fahéj, gyömbér

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az almapektint egy evőkanál eritrittel elkeverjük. A meggylevet a szegfűszeggel, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a reszelt gyömbérrel felforraljuk, majd leszűrjük. A meggyet és a pektint hozzáadjuk, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, és 4 pohár aljára adagoljuk.
  2. A gesztenyés réteghez a tejet az eritrittel és a tojássárgákkal folyamatos keverés mellett 85 fokosra melegítjük. A gesztenyét belereszeljük, alaposan elkeverjük és langyosra hűtjük. Ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk, és a poharakba adagoljuk.
  3. A tetejét ízlés szerint meggyel díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1613 KJ/ 384 kcal 8 g 25 g 27 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.