Fanta szelet

A kép csak illusztráció!

Fanta szelet

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg natúr görög joghurt
  • 8 dkg zabpehelyliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg édesítő
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 500 g túró (zsírszegény)
  • 2 dkg vaníliás eritrit
  • 1 dkg zselatin
  • 3,5 dl Fanta zero
  • 4 dkg tápióka keményítő

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat különválasztjuk. A tojások sárgáját simára keverjük 5 dkg natúr joghurttal. 4 dkg negyedannyi édesítőt a tojások fehérjével kemény habbá verünk.
  2. A joghurttal simára kevert tojássárgáját a tojáshabhoz öntjük, óvatosan beleforgatjuk, hogy a tojásfehérje hab ne törjön össze.
  3. A zabpehelylisztet, szódabikarbónát és kakaóport egy tányérban összekeverjük, majd a joghurtos tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
  4. A túrót 2 dkg negyedannyi édesítővel, a vaníliás eritrittel és 15 dkg natúr görög joghurttal robotgéppel simára keverjük.
  5. A zselatinport 4 evőkanál vízzel elkeverjük és a tűzhelyen megmelegítjük. Majd a túrókrémhez keverjük. A kész túrókrémet elkenjük a piskóta tetején, és hűtőbe tesszük, míg a narancsos zselét elkészítjük.
  6. A tápióka keményítőt és 2 dkg édesítőszert összekeverünk, a Fanta zerot hozzáadjuk, és tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kész narancszselét még melegen eloszlatjuk a túrókrém tetején. Hűtőszekrénybe tesszük, kb. 4-6 óra után szeletelhető.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
298 KJ/ 71 kcal 6 g 2 g 6 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.