A kép csak illusztráció!
Fanta szelet
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojás
- 20 dkg natúr görög joghurt
- 8 dkg zabpehelyliszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg édesítő
- 1 csipet szódabikarbóna
- 500 g túró (zsírszegény)
- 2 dkg vaníliás eritrit
- 1 dkg zselatin
- 3,5 dl Fanta zero
- 4 dkg tápióka keményítő
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat különválasztjuk. A tojások sárgáját simára keverjük 5 dkg natúr joghurttal. 4 dkg negyedannyi édesítőt a tojások fehérjével kemény habbá verünk.
- A joghurttal simára kevert tojássárgáját a tojáshabhoz öntjük, óvatosan beleforgatjuk, hogy a tojásfehérje hab ne törjön össze.
- A zabpehelylisztet, szódabikarbónát és kakaóport egy tányérban összekeverjük, majd a joghurtos tojáshabba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
- A túrót 2 dkg negyedannyi édesítővel, a vaníliás eritrittel és 15 dkg natúr görög joghurttal robotgéppel simára keverjük.
- A zselatinport 4 evőkanál vízzel elkeverjük és a tűzhelyen megmelegítjük. Majd a túrókrémhez keverjük. A kész túrókrémet elkenjük a piskóta tetején, és hűtőbe tesszük, míg a narancsos zselét elkészítjük.
- A tápióka keményítőt és 2 dkg édesítőszert összekeverünk, a Fanta zerot hozzáadjuk, és tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kész narancszselét még melegen eloszlatjuk a túrókrém tetején. Hűtőszekrénybe tesszük, kb. 4-6 óra után szeletelhető.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
298 KJ/ 71 kcal | 6 g | 2 g | 6 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.