Epres tiramisu

A kép csak illusztráció!

Epres tiramisu

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g mascarpone
  • 280 g eper
  • 6 db tojás
  • 4 tk rumaroma
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 2-3 ek eritrit (édesítőszer)
  • 18 db cukormentes babapiskóta

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 3 teáskanál édesítőszerrel és a vaníliaaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, 2 teáskanál rumaromát és kemény habos krémmé keverjük.
  2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadunk 1 teáskanál édesítőt, majd a kemény habból egy keveset kiveszünk, fellazítjuk vele a sárga krémet, a többit pedig óvatosan belekeverjük.
  3. Az epreket félbe vágjuk. A tejet ízesítjük 1 teáskanál édesítővel és 2 teáskanál rumaromával, majd ebbe mártjuk bele a babapiskótákat, annyira, hogy ne ázzanak el.
  4. Egy tál alját vékonyan kikenünk a krémmel, kirakunk egy sor babapiskótát, arra jön a krém, aztán az eper fele, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére krém kerül.
  5. A kész tiramisut hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára.
Kalóriatartalom*
(összmennyiség)
Fehérje Zsír Szénhidrát
12502 KJ/ 2975 kcal 61 g 258 g 115 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.