A kép csak illusztráció!
Epres tiramisu
HOZZÁVALÓK:
- 500 g mascarpone
- 280 g eper
- 6 db tojás
- 4 tk rumaroma
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 dl tej (1,5%-os)
- 2-3 ek eritrit (édesítőszer)
- 18 db cukormentes babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 3 teáskanál édesítőszerrel és a vaníliaaromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, 2 teáskanál rumaromát és kemény habos krémmé keverjük.
- A tojásfehérjét felverjük, hozzáadunk 1 teáskanál édesítőt, majd a kemény habból egy keveset kiveszünk, fellazítjuk vele a sárga krémet, a többit pedig óvatosan belekeverjük.
- Az epreket félbe vágjuk. A tejet ízesítjük 1 teáskanál édesítővel és 2 teáskanál rumaromával, majd ebbe mártjuk bele a babapiskótákat, annyira, hogy ne ázzanak el.
- Egy tál alját vékonyan kikenünk a krémmel, kirakunk egy sor babapiskótát, arra jön a krém, aztán az eper fele, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére krém kerül.
- A kész tiramisut hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára.
Kalóriatartalom* (összmennyiség) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
12502 KJ/ 2975 kcal | 61 g | 258 g | 115 g |