A kép csak illusztráció!
Epres pohárkrém
HOZZÁVALÓK:
- 195 g eritrit (édesítőszer)
- 60 g vaj
- 1 db tojás
- 95 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 90 ml tej (1,5 %-os)
- 15 g kakaópor (cukrozatlan)
- 4 g sütőpor
- 400 g mascarpone
- 10 g expressz zselatin
- 250 g eper
ELKÉSZÍTÉS:
- A piskótához 95 g eritritet a puha vajjal, tojással, liszttel, tejjel, sütőporral és kakaóporral egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Majd betesszük a mikróba és 900 Watton 8 percig mikrózzuk.
- A krémhez a mascarponét kikeverjük 100 g eritrittel és a zselatinnal. Az epret lepürésítjük, majd átnyomkodjuk egy szűrőn, végül hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- A pohár vagy fagyiskehely aljába morzsoljuk a piskóta egy részét, majd rákerül egy réteg krém, aztán ismét piskóta, és megint krém.
- Fogyasztás előtt érdemes 2 órára hűtőszekrénybe tenni. Tálaláskor tetejét friss eperrel, mentalevéllel díszíthetjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
5699 KJ/ 1357 kcal | 19 g | 118 g | 48 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.