Epres pohárkrém

A kép csak illusztráció!

Epres pohárkrém

HOZZÁVALÓK:

  • 195 g eritrit (édesítőszer)
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás
  • 95 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 90 ml tej (1,5 %-os)
  • 15 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 g sütőpor
  • 400 g mascarpone
  • 10 g expressz zselatin
  • 250 g eper

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A piskótához 95 g eritritet a puha vajjal, tojással, liszttel, tejjel, sütőporral és kakaóporral egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Majd betesszük a mikróba és 900 Watton 8 percig mikrózzuk.
  2. A krémhez a mascarponét kikeverjük 100 g eritrittel és a zselatinnal. Az epret lepürésítjük, majd átnyomkodjuk egy szűrőn, végül hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  3. A pohár vagy fagyiskehely aljába morzsoljuk a piskóta egy részét, majd rákerül egy réteg krém, aztán ismét piskóta, és megint krém.
  4. Fogyasztás előtt érdemes 2 órára hűtőszekrénybe tenni. Tálaláskor tetejét friss eperrel, mentalevéllel díszíthetjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
5699 KJ/ 1357 kcal 19 g 118 g 48 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.