A kép csak illusztráció!
Emeletes epres szelet
HOZZÁVALÓK:
- 200 g zabpehelyliszt
- 6 db tojás
- 80 g eritrit
- 1 kk szódabikarbóna
- 50 dkg eper
- 50 dkg mascarpone
- 10 dl habtejszín
- 35 dkg eritrit por
- 40 g étkezési zselatin
- 4 dl natúr görög joghurt
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgájához hozzákeverünk 80 g eritritet. A zabpehelylisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal. A tojások fehérjéit felverjük, és óvatosan a cukros keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon 15 percig sütjük.
- Az első krémhez az epret botmixerrel összetörjük. 25 dkg mascarponét habosra keverünk 15 dkg por alakú eritrittel, és hozzáadjuk az eperhez. 20 g zselatint kevés vízben felolvasztunk, hagyjuk kicsit hűlni, majd az epres krémhez keverjük. 3 dl habtejszínt keményre felverünk, és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a másik krémet elkészítjük.
- A joghurtot 20 dkg por alakú eritrittel és 25 dkg mascarponéval elkeverjük. 20 g zselatint kevés vízben felolvasztunk, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a joghurtos krémbe. 4 dl habtejszínt keményre felverünk, és a krémhez adagoljuk. Majd a lehűtött epres krém tetejére kenjük.
- A tetejét 3 dl felvert tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1171,2 KJ/ 279 kcal | 5,4 g | 22,5 g | 13,5 g |