Emeletes epres szelet

A kép csak illusztráció!

Emeletes epres szelet

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 6 db tojás
  • 80 g eritrit
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 50 dkg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dl habtejszín
  • 35 dkg eritrit por
  • 40 g étkezési zselatin
  • 4 dl natúr görög joghurt
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgájához hozzákeverünk 80 g eritritet. A zabpehelylisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal. A tojások fehérjéit felverjük, és óvatosan a cukros keverékhez adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon 15 percig sütjük.
  2. Az első krémhez az epret botmixerrel összetörjük. 25 dkg mascarponét habosra keverünk 15 dkg por alakú eritrittel, és hozzáadjuk az eperhez. 20 g zselatint kevés vízben felolvasztunk, hagyjuk kicsit hűlni, majd az epres krémhez keverjük. 3 dl habtejszínt keményre felverünk, és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a másik krémet elkészítjük.
  3. A joghurtot 20 dkg por alakú eritrittel és 25 dkg mascarponéval elkeverjük. 20 g zselatint kevés vízben felolvasztunk, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a joghurtos krémbe. 4 dl habtejszínt keményre felverünk, és a krémhez adagoljuk. Majd a lehűtött epres krém tetejére kenjük.
  4. A tetejét 3 dl felvert tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1171,2 KJ/ 279 kcal 5,4 g 22,5 g 13,5 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.