A kép csak illusztráció!
Diós bundában sült harcsa salátával
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg harcsafilé
- 6 ek teljes kiőrlésű liszt
- 6 ek zabpehelyliszt
- 2 ek darált dió
- 1 db tojás
- 2 db cékla (közepes)
- 2 db narancs
- 1 ek dió
- 10 dkg rukkola
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
- 1. A salátához a céklákat alufóliába csomagolva tepsibe tesszük, és kb. 45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, felkockázzuk. A narancsot felszeleteljük. A diót száraz, bevonatos serpenyőben rázogatva 3-4 perc alatt megpirítjuk.
- A halat megsózzuk, felszeleteljük. A bundázáshoz a kétfajta lisztet és a darált diót kikeverjük a tojással, és kb. 2 dl hideg vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Belemártjuk a harcsaszeleteket és forró olajban hirtelen kisütjük.
- A cékladarabokat tálba tesszük, hozzáforgatjuk a rukkolát, a narancsszeleteket, megszórjuk a pirított dióval, és rácsorgatjuk az olívaolajjal kikevert balzsamecetet.
- A megsült hallal frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
3220,5 KJ/ 767 kcal | 39 g | 50 g | 40 g |