Diós bundában sült harcsa salátával

A kép csak illusztráció!

Diós bundában sült harcsa salátával

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg harcsafilé
  • 6 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 6 ek zabpehelyliszt
  • 2 ek darált dió
  • 1 db tojás
  • 2 db cékla (közepes)
  • 2 db narancs
  • 1 ek dió
  • 10 dkg rukkola
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS:

  1. 1. A salátához a céklákat alufóliába csomagolva tepsibe tesszük, és kb. 45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Meghámozzuk, felkockázzuk. A narancsot felszeleteljük. A diót száraz, bevonatos serpenyőben rázogatva 3-4 perc alatt megpirítjuk.
  2. A halat megsózzuk, felszeleteljük. A bundázáshoz a kétfajta lisztet és a darált diót kikeverjük a tojással, és kb. 2 dl hideg vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Belemártjuk a harcsaszeleteket és forró olajban hirtelen kisütjük.
  3. A cékladarabokat tálba tesszük, hozzáforgatjuk a rukkolát, a narancsszeleteket, megszórjuk a pirított dióval, és rácsorgatjuk az olívaolajjal kikevert balzsamecetet.
  4. A megsült hallal frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* Fehérje Zsír Szénhidrát
3220,5 KJ/ 767 kcal 39 g 50 g 40 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.