Diós-almás zabsütemény

A kép csak illusztráció!

Diós-almás zabsütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 250 g krémes tehéntúró
  • 20 g zabpehely (apró szemű)
  • 10 g darált dió
  • 1 db alma
  • 4 db tojásfehérje
  • 3 tk eritrit (édesítőszer)
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A túrót a tojással elkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a darált diót és a zabpelyhet.
  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, ezt nem használjuk fel. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, jól elkeverjük.
  3. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.
  4. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval. A megsült sütemény tetejére rákanalazzuk vagy habzsák segítségével rányomjuk. 210 fokos sütőbe tesszük, amíg kicsit a fehérjehab megbarnul.

TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2534 KJ/ 603 kcal 50 g 24 g 48 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.