A kép csak illusztráció!
Diós-almás zabsütemény
HOZZÁVALÓK:
- 1 db tojás
- 250 g krémes tehéntúró
- 20 g zabpehely (apró szemű)
- 10 g darált dió
- 1 db alma
- 4 db tojásfehérje
- 3 tk eritrit (édesítőszer)
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
- A túrót a tojással elkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a darált diót és a zabpelyhet.
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, ezt nem használjuk fel. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, jól elkeverjük.
- Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, majd belekanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.
- A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval. A megsült sütemény tetejére rákanalazzuk vagy habzsák segítségével rányomjuk. 210 fokos sütőbe tesszük, amíg kicsit a fehérjehab megbarnul.
TÁPANYAGTARTALOM*(összmennyiség):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2534 KJ/ 603 kcal | 50 g | 24 g | 48 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.