A kép csak illusztráció!
Dán szendvics
HOZZÁVALÓK:
- 2 db alma
- 4 db tojás
- 1 db lilahagyma
- 2 ek majonéz (light)
- 5 dkg kapribogyó
- 5 dkg vaj
- 4 szelet füstölt heringfilé
- 4 szelet rozskenyér
ELKÉSZÍTÉS:
- Az almákat meghámozzuk, és felkockázva kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Ha kihűlt, a majonézzel elkeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
- A tojásokat keményre főzzük és cikkekre vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A kapribogyókat lecsepegtetjük.
- A kenyérszeleteket vajjal megkenjük és ráfektetjük a heringfiléket. Ráhelyezzük a hagymakarikát, a tojásdarabokat, megszórjuk kapribogyóval.
- Tányérra téve a majonézes almával tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1817 KJ/ 433 kcal | 15 g | 24 g | 38 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.