Dán szendvics

A kép csak illusztráció!

Dán szendvics

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db alma
  • 4 db tojás
  • 1 db lilahagyma
  • 2 ek majonéz (light)
  • 5 dkg kapribogyó
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet füstölt heringfilé
  • 4 szelet rozskenyér

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az almákat meghámozzuk, és felkockázva kevés vízben megpároljuk, majd leszűrjük. Ha kihűlt, a majonézzel elkeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat keményre főzzük és cikkekre vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A kapribogyókat lecsepegtetjük.
  3. A kenyérszeleteket vajjal megkenjük és ráfektetjük a heringfiléket. Ráhelyezzük a hagymakarikát, a tojásdarabokat, megszórjuk kapribogyóval.
  4. Tányérra téve a majonézes almával tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1817 KJ/ 433 kcal 15 g 24 g 38 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.