A kép csak illusztráció!
Csirkesaslik
HOZZÁVALÓK:
- 0,5 kg csirkemell
- 4 darab kisebb méretű cukkini
- 4 darab kápia paprika
- 4 darab közepes méretű lilahagyma
- 30 dkg gomba
- 80 dkg burgonya
- 3 ek. olívaolaj
- só
- sült csirke fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Az olívaolajból, sóból, fűszerkeverékből egy pácot készítünk, ebben átforgatjuk a húst, lefedve pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A zöldségeket egyforma méretűre daraboljuk, ezeket is megforgatjuk a pácban, majd tetszés szerinti sorrendben a hússal együtt a nyársra húzzuk.
- A nyársakat tepsire helyezzük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben megforgatjuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2251 KJ/ 536 kcal | 40 g | 14 g | 64 g |