Csirkesaslik

A kép csak illusztráció!

Csirkesaslik

HOZZÁVALÓK:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 4 darab kisebb méretű cukkini
  • 4 darab kápia paprika
  • 4 darab közepes méretű lilahagyma
  • 30 dkg gomba
  • 80 dkg burgonya
  • 3 ek. olívaolaj
  • sült csirke fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. Az olívaolajból, sóból, fűszerkeverékből egy pácot készítünk, ebben átforgatjuk a húst, lefedve pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A zöldségeket egyforma méretűre daraboljuk, ezeket is megforgatjuk a pácban, majd tetszés szerinti sorrendben a hússal együtt a nyársra húzzuk.
  3. A nyársakat tepsire helyezzük és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben megforgatjuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2251 KJ/ 536 kcal 40 g 14 g 64 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.