A kép csak illusztráció!
Csirkés csicseriborsóleves
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg csicseriborsó
- 40 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- rozmaring
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojássárgáját kikeverjük eritrittel, hozzáadjuk a vajat, a gesztenyemasszát, a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 45 percig sütjük 180 fokos sütőben.
- A krémhez felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd hozzákeverjük a habtejszínt.
- A megsült tésztát középen kettévágjuk. A csokis krémmel megkenjük a tészta egyik részét, majd rátesszük a tetejét, és azt is beborítjuk a krémmel.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1597 KJ/380,25 kcal | 32,5 g | 18 g | 20,8 g |