Csirkés csicseriborsóleves

A kép csak illusztráció!

Csirkés csicseriborsóleves

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg csicseriborsó
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • rozmaring
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojássárgáját kikeverjük eritrittel, hozzáadjuk a vajat, a gesztenyemasszát, a kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 45 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  3. A krémhez felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd hozzákeverjük a habtejszínt.
  4. A megsült tésztát középen kettévágjuk. A csokis krémmel megkenjük a tészta egyik részét, majd rátesszük a tetejét, és azt is beborítjuk a krémmel.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1597 KJ/380,25 kcal 32,5 g 18 g 20,8 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.