A kép csak illusztráció!
Csirkemell sajtos karfiolpürével
HOZZÁVALÓK:
- 1 fej karfiol
- 4 db csirkemellfilé
- 10 dkg Trappista sajt light
- 5 ek tejszín
- 250 ml+6 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 125 ml balzsamecet (fehér)
- 4 ek mustár (cukormentes)
- 2 csésze (500 ml) koktélparadicsom
- 1,5 csésze (375 ml) kelbimbó
- só, bors, rozmaring, kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy tálban összekeverünk 250 ml olívaolajat 2 gerezd kinyomott fokhagymával, sóval, borssal, hozzáadjuk a balzsamecetet, mustárt és a rozmaringot. Az így készült pácléből fél csészét leöntünk és félretesszük. A megmaradt öntetbe pácoljuk be a csirkemellet, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára.
- A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, hozzáadunk 5 evőkanál olívaolajat, a reszelt sajtot, a tejszínt, sót, borsot, és turmixgéppel összepürésítjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a felezett koktélparadicsomokat, arra a kakukkfüvet, a megmaradt fokhagymát és 1 evőkanál olívaolajat. Összekeverjük és 5 percig sütjük 220 fokon. Majd hozzákeverjük az apróra vágott kelbimbókat és még 2 percig pirítjuk.
- A pácolt csirkemell mindkét oldalát kisütjük serpenyőben.
- A megsült csirkéket a karfiolpürével és a sült zöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a pácból kimaradt öntettel. Ízlés szerint rozmaringgal díszíthetjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
4660 KJ/ 1110 kcal | 48,3 g | 91 g | 26 g |