A kép csak illusztráció!
Csiperkegomba-krémleves
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg csiperkegomba
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 2 ek zabliszt
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- kakukkfű, bors, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk, megfonnyasztjuk, megszórjuk kakukkfűvel és borssal, majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt 15 percig főzzük.
- A levest turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük az edénybe. Egy merőkanálnyi mennyiséget kiszedünk, elkeverjük benne a lisztet és a tejszínt kézi habverővel. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan öntjük vissza a leveshez, 5-6 percig hagyjuk besűrűsödni.
- Az elkészült levest frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
740,3 KJ/ 176,3 kcal | 6,5 g | 12 g | 13 g |