Csicseriborsós tabulé quinoával

A kép csak illusztráció!

Csicseriborsós tabulé quinoával

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg quinoa
  • 2 ek olívaolaj
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csicseriborsókonzerv
  • ½ db citrom
  • petrezselyem
  • menta

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű forró, sós vízben alacsony lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük, az olívaolajjal meglocsoljuk, majd lefedve még 5 percig pihentetjük.
  2. A mentát és a petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, a kígyóuborkát apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát szintén finomra aprítjuk.
  3. Az előkészített zöldségeket a már kihűlt quinoába keverjük. A felaprított fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, citromlevet facsarunk rá. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2295 KJ/ 547 kcal 19 g 14 g 75 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.