A kép csak illusztráció!
Csicseriborsós tabulé quinoával
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg quinoa
- 2 ek olívaolaj
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csicseriborsókonzerv
- ½ db citrom
- petrezselyem
- menta
ELKÉSZÍTÉS:
- A quinoát kétszeres mennyiségű forró, sós vízben alacsony lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük, az olívaolajjal meglocsoljuk, majd lefedve még 5 percig pihentetjük.
- A mentát és a petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A koktélparadicsomot cikkekre vágjuk, a kígyóuborkát apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát szintén finomra aprítjuk.
- Az előkészített zöldségeket a már kihűlt quinoába keverjük. A felaprított fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, citromlevet facsarunk rá. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2295 KJ/ 547 kcal | 19 g | 14 g | 75 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.