A kép csak illusztráció!
Csicseriborsófőzelék
HOZZÁVALÓK:
- 526 g csicseriborsókonzerv
- 130 g tejföl (12 %-os)
- 40 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- 1 tk mustár
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- babérlevél
ELKÉSZÍTÉS:
- A csicseriborsókonzervet átöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk.
- Kevés olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük 800 ml hideg vízzel. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a csicseriborsót. Így főzzük még 5-10 percet.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzászoktatással behabarjuk a főzeléket. Ha besűrűsödött, belekeverjük a mustárt, pár perc és tálalhatjuk is.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1175 KJ/ 280 kcal | 11 g | 10 g | 29 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.