Csicseriborsófőzelék

A kép csak illusztráció!

Csicseriborsófőzelék

HOZZÁVALÓK:

  • 526 g csicseriborsókonzerv
  • 130 g tejföl (12 %-os)
  • 40 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 tk mustár
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csicseriborsókonzervet átöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymákat apróra vágjuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük 800 ml hideg vízzel. Sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a csicseriborsót. Így főzzük még 5-10 percet.
  3. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, hozzászoktatással behabarjuk a főzeléket. Ha besűrűsödött, belekeverjük a mustárt, pár perc és tálalhatjuk is.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1175 KJ/ 280 kcal 11 g 10 g 29 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.