A kép csak illusztráció!
Citromos, kapros tökfőzelék tojással
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg főzőtök
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl (12%-os)
- 8 db tojás
- 1 db citrom
- 3 ek olaj
- 2 csokor kapor
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- A tököt és a vöröshagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A tök húsának egyharmadát félkarikákra vágjuk, félretesszük. A többit a magokkal együtt (ha kicsik) felkockázzuk, a hagymával együtt a vajon pár perc alatt megpároljuk.
- Az egyik csokor kapor leveleit apróra vágjuk, a párolt tökhöz adjuk, ráöntjük a tejszínt és 2 dl vizet. Sóval, egy citrom levével ízesítjük (tehetünk hozzá egy kis édesítőszert is), majd puhára főzzük. Hozzátesszük a tejfölt, majd leturmixoljuk.
- A megmaradt, félkarikákra vágott tököt enyhén megsózzuk, kevés olajon lepirítjuk. A főzelékhez adjuk, rászórjuk a másik csokor finomra vágott kaprot.
- Teflonserpenyőben tükörtojást sütünk, ezzel tálaljuk a főzeléket.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1888 KJ/ 450 kcal | 17 g | 35 g | 20 g |