A kép csak illusztráció!
Céklás brownie
HOZZÁVALÓK:
- 90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os
- 50 ml kókuszzsír
- 250 g sült céklapüré
- 2 tojás
- 90 g eritrit
- 50g mandulaliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk Szódabikarbóna
- 1 cs Só
- 4,5 dkg zabpehelyliszt
- 1,5 dkg tönköly finomliszt
- 5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
- 1 csipet só
- 5 tojás (szobahőmérsékletű)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 12 db cukormentes babapiskóta
- + 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!
ELKÉSZÍTÉS:
Brownie elkészítése:- 190 C- fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat úgy mint a: mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.
- Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát lepürésítjük és hozzáadjuk a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.
- A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a browniet. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.
- Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.
- A masszát töltsük habzsákba és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.
- 3 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor viszont fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak.
Céklás brownie kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
141 kcal | 3,4 g | 10,6 g | 8 g |
Babapiskóta kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
11 kcal | 0,3 g | 0,2 g | 2,3 g |