A kép csak illusztráció!
Burgonyás zöldbableves
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg burgonya
- 15 dkg ceruzabab
- 2 db zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 3 ek olaj
- 1 dl tejföl (12%-os)
- babérlevél, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A ceruzababot 2 cm-es darabokra, a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a zellert felszeleteljük.
- A felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát. 6 dl vízzel felöntjük, felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a babot, a burgonyát, a babérlevelet, és kevés sóval, borssal fűszerezzük. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zellert, és készre főzzük. A zöldségek maradjanak roppanósak.
- Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és kevés tejfölt teszünk a tetejére.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
652 KJ/ 155,3 kcal | 2,4 g | 12 g | 8,5 g |