A kép csak illusztráció!
Brokkolis-grépfrútos saláta
HOZZÁVALÓK:
- 200 g csirkemellfilé
- 300 g brokkoli
- 2 db grépfrút
- ½ fej saláta
- 1 ek vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db lilahagyma
- ½ db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A húst ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, de használhatunk fűszerkeveréket is. A vajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni, és kisebb kockákra vágjuk.
- A brokkolit rózsáira szedve enyhén sós forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. A lilahagymát karikákra vágjuk. A grépfrútokat meghámozzuk, a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst, a lecsöpögő levet egy tálkába felfogjuk.
- A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedjük, egy tálba terítjük, tetejére rendezzük a brokkolit, a csirkehúst, a grépfrútot valamint a hagymát.
- Az öntethez elkeverjük a grépfrútlevet a citrom kifacsart levével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor locsoljuk csak meg a salátát az öntettel.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1150 KJ/ 274 kcal | 16 g | 16 g | 11 g |