A kép csak illusztráció!
Brokkolis burgonyafőzelék fasírttal
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg brokkoli
- 3 dl natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek Graham liszt
- 50 dkg pulykahús (darált)
- 1 db tojás
- 5 dkg zabpehely
- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 3-5 ek olívaolaj
- só
- bors
- pirospaprika
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A kockára vágott burgonyát átfuttatjuk 3 evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Megsózzuk, fedő alatt 10 percig főzzük, majd a rózsáira szedett brokkolit hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-12 perc alatt puhára főzzük.
- A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, fokozatosan a főzelékhez adjuk, összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A fasírthoz a darált húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, vízbe áztatott és kifacsart kenyérrel. Sóval, borssal ízesítjük. A masszából 8 db húspogácsát formázunk, és meghempergetjük őket durvára darált zabpehelyben. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés olívaolajjal megspricceljük. 220 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
- A főzeléket a fasírttal tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2299 KJ/ 548kcal | 40 g | 17 g | 57 g |