Brokkolis burgonyafőzelék fasírttal

A kép csak illusztráció!

Brokkolis burgonyafőzelék fasírttal

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek Graham liszt
  • 50 dkg pulykahús (darált)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zabpehely
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 3-5 ek olívaolaj
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kockára vágott burgonyát átfuttatjuk 3 evőkanál olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Megsózzuk, fedő alatt 10 percig főzzük, majd a rózsáira szedett brokkolit hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-12 perc alatt puhára főzzük.
  2. A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, fokozatosan a főzelékhez adjuk, összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A fasírthoz a darált húst összedolgozzuk a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, vízbe áztatott és kifacsart kenyérrel. Sóval, borssal ízesítjük. A masszából 8 db húspogácsát formázunk, és meghempergetjük őket durvára darált zabpehelyben. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés olívaolajjal megspricceljük. 220 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A főzeléket a fasírttal tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
2299 KJ/ 548kcal 40 g 17 g 57 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.