Bögrés muffin

A kép csak illusztráció!

Bögrés muffin

HOZZÁVALÓK:

  • 1 bögre zabpehely
  • 1 bögre natúr joghurt
  • ½ bögre napraforgóolaj
  • 1 bögre eritrit (édesítőszer)
  • 1 db tojás
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 100 g áfonya

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zabpelyhet összekeverjük a joghurttal, hogy kicsit megszívhassa magát nedvességgel.
  2. Egy tálban összedolgozzuk a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport, egy másik edényben pedig a tojást a növényi olajjal és a cukorral. Összevegyítjük a száraz és a nedves hozzávalókat.
  3. Hozzákeverjük a zabpelyhes joghurtot, a narancshéjat és az áfonyát.
  4. Muffin forma mélyedéseibe töltjük, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
680 KJ/162 kcal 4,25 g 7,9 g 18 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.