Barackos sajttorta

A kép csak illusztráció!

Barackos sajttorta

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g cukormentes keksz
  • 30 g kókuszreszelék
  • 80 g vaj
  • 3 db lapzselatin
  • 2 dl habtejszín (cukormentes)
  • 250 g krémsajt
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fehér csokoládé (cukormentes)
  • 100 g poreritrit (édesítőszer)
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 10 g habfixáló
  • 4 db őszibarack

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kekszet a kókuszreszelékkel egy aprítógépben összezúzzuk, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékba belekeverjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára nyomkodjuk (18 cm-es tortaforma), és berakjuk a fagyasztóba 15 percre.
  2. A lapzselatint beáztatjuk vízbe. A csokoládét összetördeljük, és a tejszínnel alacsony lángon felmelegítjük, ha nagyjából felolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krémsajtot és a mascarponét pár percig habosítjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliaaromát. A tejszínes-csokis keveréket is kicsit kihabosítjuk a habfixálóval, és a mascarponés krémhez keverjük.
  4. Két darab őszibarackot apró kockára vágunk, ezt a kekszes rétegre helyezzük, erre jöhet a krém, majd elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a félretett morzsával és a másik kettő, kockára vágott őszibarackkal.
  5. Fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1599 KJ/ 381 kcal 8 g 29 g 23 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.