A kép csak illusztráció!
Barackos sajttorta
HOZZÁVALÓK:
- 150 g cukormentes keksz
- 30 g kókuszreszelék
- 80 g vaj
- 3 db lapzselatin
- 2 dl habtejszín (cukormentes)
- 250 g krémsajt
- 250 g mascarpone
- 150 g fehér csokoládé (cukormentes)
- 100 g poreritrit (édesítőszer)
- 1 tk vaníliaaroma
- 10 g habfixáló
- 4 db őszibarack
ELKÉSZÍTÉS:
- A kekszet a kókuszreszelékkel egy aprítógépben összezúzzuk, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle, a maradékba belekeverjük az olvasztott vajat. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára nyomkodjuk (18 cm-es tortaforma), és berakjuk a fagyasztóba 15 percre.
- A lapzselatint beáztatjuk vízbe. A csokoládét összetördeljük, és a tejszínnel alacsony lángon felmelegítjük, ha nagyjából felolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémsajtot és a mascarponét pár percig habosítjuk. Hozzáadjuk az eritritet és a vaníliaaromát. A tejszínes-csokis keveréket is kicsit kihabosítjuk a habfixálóval, és a mascarponés krémhez keverjük.
- Két darab őszibarackot apró kockára vágunk, ezt a kekszes rétegre helyezzük, erre jöhet a krém, majd elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a félretett morzsával és a másik kettő, kockára vágott őszibarackkal.
- Fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1599 KJ/ 381 kcal | 8 g | 29 g | 23 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.