A kép csak illusztráció!
Barackos csirkemell salátával
HOZZÁVALÓK:
- 2 db csirkemellfilé
- 25 dkg tehéntúró (sovány)
- 3 db őszibarack
- 15 dkg natúr krémsajt
- 1 ek Graham liszt
- 10 dkg kesudió
- 20 dkg madársaláta
- 1 db citrom
- 2 ek olaj
- só
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemelleket 4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót összetörjük, a barackot kis kockákra vágjuk.
- A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot és a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott kakukkfüvel.
- A csirkemelleket egy kiolajozott tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a sajtos-túrós tölteléket, majd a barackot. Kevés vizet öntünk alá, és sütőben 10 percig, majd lefóliázva további 40 percig sütjük.
- Egy teflonserpenyőben a kesudiót szárazon 1 perc alatt enyhén megpirítjuk. A salátát egy tálba tesszük, összeforgatjuk a bazsalikommal, sóval, borssal, fél citrom levével. Megszórjuk a pirított kesudióval.
- A hús mellé tálaljuk a salátát, felkarikázott citrommal díszítjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2370 KJ/ 597 kcal | 51 g | 30 g | 25 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.