Barackos csirkemell salátával

A kép csak illusztráció!

Barackos csirkemell salátával

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 25 dkg tehéntúró (sovány)
  • 3 db őszibarack
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 ek Graham liszt
  • 10 dkg kesudió
  • 20 dkg madársaláta
  • 1 db citrom
  • 2 ek olaj
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemelleket 4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A túrót összetörjük, a barackot kis kockákra vágjuk.
  2. A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot és a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott kakukkfüvel.
  3. A csirkemelleket egy kiolajozott tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a sajtos-túrós tölteléket, majd a barackot. Kevés vizet öntünk alá, és sütőben 10 percig, majd lefóliázva további 40 percig sütjük.
  4. Egy teflonserpenyőben a kesudiót szárazon 1 perc alatt enyhén megpirítjuk. A salátát egy tálba tesszük, összeforgatjuk a bazsalikommal, sóval, borssal, fél citrom levével. Megszórjuk a pirított kesudióval.
  5. A hús mellé tálaljuk a salátát, felkarikázott citrommal díszítjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2370 KJ/ 597 kcal 51 g 30 g 25 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.