A kép csak illusztráció!
Babapiskóta házilag
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojás
- 1,5 dkg eritrit (édesítőszer)
- 8 dkg darált mandula
- 2 dkg barna rizsliszt
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojást, az édesítőszert és a sót robotgéppel a legnagyobb fokozaton 6 percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és további 2 percig verjük.
- Beleszitáljuk a mandulát, a barna rizslisztet, és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk. Habzsákba töltjük, és szilikonos babapiskóta-sütőformába nyomjuk. 180 fokon 15 percig sütjük.
- Még melegen kiszedjük a formából, és 1 éjszakát szárítjuk. Jól záródó dobozban tároljuk.
Kalóriatartalom* (1 db) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
111 KJ/ 26 kcal | 1 g | 2 g | 0,5 g |