Aszalt paradicsomos csirkemell burgonyakrokettel

A kép csak illusztráció!

Aszalt paradicsomos csirkemell burgonyakrokettel

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 liter főzőtejszín (10 %-os)
  • 60 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj
  • petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megsózzuk. Együtt pirítjuk, ha a hús elveszti nyers színét, beledobjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, és felöntjük 4 dl tejszínnel.
  2. A kroketthez a burgonyát feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, a vajjal, 2 tojássárgájával és 1 dl tejszínnel elkeverjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, és tenyérnyi pogácsákat formázunk a masszából. A felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
  3. A csirkeragut a juhtúrós burgonyakrokettel tálaljuk.
Kalóriatartalom*
(1 személyre)
Fehérje Zsír Szénhidrát
5306 KJ/ 1263 kcal 59 g 84 g 71 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.