A kép csak illusztráció!
Aszalt paradicsomos csirkemell burgonyakrokettel
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 0,5 liter főzőtejszín (10 %-os)
- 60 dkg burgonya
- 4 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 2 dl olaj
- só
- petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, megsózzuk. Együtt pirítjuk, ha a hús elveszti nyers színét, beledobjuk a felcsíkozott aszalt paradicsomot, és felöntjük 4 dl tejszínnel.
- A kroketthez a burgonyát feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval összetörjük, a vajjal, 2 tojássárgájával és 1 dl tejszínnel elkeverjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, és tenyérnyi pogácsákat formázunk a masszából. A felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.
- A csirkeragut a juhtúrós burgonyakrokettel tálaljuk.
Kalóriatartalom* (1 személyre) |
Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
5306 KJ/ 1263 kcal | 59 g | 84 g | 71 g |