A kép csak illusztráció!
Almás pite
HOZZÁVALÓK:
- 200 g búzaliszt
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 200 g vaj
- 100 g+ 2 ek eritrit (édesítőszer)
- 2 db tojássárgája
- 2 csipet só
- 5 ek zabpehely (nagy szemű)
- 1 kg alma
- 2 tk őrölt fahéj
- ½ db citrom
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket egy csipet sóval, 2 evőkanál édesítőszerrel elkeverjük, majd összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával. Fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
- Az almát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az édesítőszerrel, egy csipet sóval, őrölt fahéjjal, egy fél citrom reszelt héjával és levével egy lábasban elkezdjük megpárolni. Ezután hagyjuk kihűlni.
- A tészta 1/3-át elmorzsoljuk a zabpehellyel, és visszatesszük a hűtőbe. A maradékot sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percre sütőbe tesszük, majd kivéve, elsimítjuk rajta az almás tölteléket, rárakjuk a zabos tésztát és 45 percig sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1104 KJ/ 263 kcal | 4 g | 15 g | 29 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.