A kép csak illusztráció!
Almás-fahéjas sütemény
HOZZÁVALÓK:
- 230 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g tönköly finomliszt
- 60 g eritrit (édesítőszer)
- 2 db nagyobb alma
- 175 g tejföl (12 %-os)
- 1 dl olaj
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ cs sütőpor
- 1 csipet só
- reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojást az édesítőszerrel habosra verjük, több részletben hozzáadjuk az olajat, majd a tejfölt. Belekeverjük a reszelt almát és a citromhéjat is.
- A száraz hozzávalókat egy külön edényben kikeverjük, majd egybeöntjük a két masszát. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
484 KJ/ 115 kcal | 2 g | 6 g | 12 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.