A kép csak illusztráció!
Almás csirkemell rizsgolyókkal
HOZZÁVALÓK:
- 4 db csirkemellfilé
- 2 db zöld alma
- 2 db piros alma
- 250 g basmati rizs
- 1 db tojás
- 5 dkg dió
- 5 dkg vörösáfonya (cukrozatlan)
- 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 1 ek vaj
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
- 2 dl tej (1,5 %-os)
- 20 dkg Trappista sajt
- 1 dl olaj
- só
- bors
- kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemelleket kétharmad részéig bevagdossuk, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Az almákat héjastól felkarikázzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almaszeleteket a csirkemellekbe tűzdeljük, 1 evőkanál olajjal kiolajozott tepsibe tesszük. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig.
- A rizst megfőzzük, a diót durvára aprítjuk. A rizst a tojással, dióval, áfonyával, sóval, borssal összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és kevés forró olajban aranyszínűre sütjük.
- Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a lisztet kicsit megpirítjuk rajta, felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk, kevergetve olvadásig főzzük.
- Tálaláskor az almával tűzdelt csirkemellet a sült rizsgolyókkal és a sajtmártással kínáljuk.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
4650 KJ/ 1107 kcal | 54 g | 62 g | 82 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.