Almás csirkemell rizsgolyókkal

A kép csak illusztráció!

Almás csirkemell rizsgolyókkal

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db zöld alma
  • 2 db piros alma
  • 250 g basmati rizs
  • 1 db tojás
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg vörösáfonya (cukrozatlan)
  • 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 ek vaj
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 2 dl tej (1,5 %-os)
  • 20 dkg Trappista sajt
  • 1 dl olaj
  • bors
  • kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemelleket kétharmad részéig bevagdossuk, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Az almákat héjastól felkarikázzuk, magházukat eltávolítjuk. Az almaszeleteket a csirkemellekbe tűzdeljük, 1 evőkanál olajjal kiolajozott tepsibe tesszük. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percig.
  2. A rizst megfőzzük, a diót durvára aprítjuk. A rizst a tojással, dióval, áfonyával, sóval, borssal összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és kevés forró olajban aranyszínűre sütjük.
  3. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a lisztet kicsit megpirítjuk rajta, felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk, kevergetve olvadásig főzzük.
  4. Tálaláskor az almával tűzdelt csirkemellet a sült rizsgolyókkal és a sajtmártással kínáljuk.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
4650 KJ/ 1107 kcal 54 g 62 g 82 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.