A kép csak illusztráció!
Almás avokádó-krémleves
HOZZÁVALÓK:
- 3 db avokádó
- 3 db alma
- 1 db zöldcitrom vagy citrom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 marék rukkola
- 3 ek olívaolaj
- 4 csésze víz
- só, bors, pirított dió
ELKÉSZÍTÉS:
- Az avokádót és az almát felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével. Néhány szelet almát és avokádót félreteszünk levesbetétnek.
- A többit turmixgépbe tesszük a feldarabolt vöröshagymával és rukkolával együtt. Hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet, krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A félretett alma-és avokádószeleteket kevés olívaolajon süssük 1-2 percig. A hideg levesre ezt a levesbetétet melegen tesszük rá, és pirított dióval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
1642 KJ/ 391 kcal | 3,75 g | 33 g | 26,3 g |