Almás avokádó-krémleves

A kép csak illusztráció!

Almás avokádó-krémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db avokádó
  • 3 db alma
  • 1 db zöldcitrom vagy citrom
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 marék rukkola
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 csésze víz
  • só, bors, pirított dió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az avokádót és az almát felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével. Néhány szelet almát és avokádót félreteszünk levesbetétnek.
  2. A többit turmixgépbe tesszük a feldarabolt vöröshagymával és rukkolával együtt. Hozzáadjuk az olívaolajat és a vizet, krémesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A félretett alma-és avokádószeleteket kevés olívaolajon süssük 1-2 percig. A hideg levesre ezt a levesbetétet melegen tesszük rá, és pirított dióval megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1642 KJ/ 391 kcal 3,75 g 33 g 26,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.