Áfonyás-túrós sütemény

A kép csak illusztráció!

Áfonyás-túrós sütemény

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg túró (félzsíros)
  • 5 ek búzadara
  • 3 db tojás
  • 4 ek poreritrit (édesítőszer)
  • 120 g natúr joghurt
  • 60 g aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
  • citromhéj
  • vanília aroma

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel. Hozzákeverjük a túrót, a búzadarát, a joghurtot, pár csepp vanília aromát és egy citrom reszelt héját.
  2. A tojásfehérjéket felverjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Hozzákeverjük az aszalt vörösáfonyát is.
  3. Sütőpapírral bélelt 20×22 cm-es sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
6419 KJ/ 153 kcal 11 g 60 g 13 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.