A kép csak illusztráció!
Áfonyás-túrós sütemény
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg túró (félzsíros)
- 5 ek búzadara
- 3 db tojás
- 4 ek poreritrit (édesítőszer)
- 120 g natúr joghurt
- 60 g aszalt vörösáfonya (cukrozatlan)
- citromhéj
- vanília aroma
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel. Hozzákeverjük a túrót, a búzadarát, a joghurtot, pár csepp vanília aromát és egy citrom reszelt héját.
- A tojásfehérjéket felverjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Hozzákeverjük az aszalt vörösáfonyát is.
- Sütőpapírral bélelt 20×22 cm-es sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percig sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM*(1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
6419 KJ/ 153 kcal | 11 g | 60 g | 13 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.