Áfonyás banánkenyér

A kép csak illusztráció!

Áfonyás banánkenyér

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek chiamag
  • 2 db (25 dkg) banán
  • 3 ek kókuszolaj
  • 2 dl tej (1,5%-os)
  • 13 dkg barna rizsliszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg áfonya
  • őrölt fahéj, reszelt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A chiamagot 3 evőkanál vízbe áztatjuk 5-10 percre. A banánt villával péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a megduzzadt chiamagot is. A fahéjjal és a szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A rizslisztet összekeverjük a zabpehellyel, a darabolt dióval, és a banános masszába forgatjuk.
  3. Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük a masszát. Rászórjuk az áfonyát, és 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
804,7 KJ/ 191,6 kcal 4,7 g 8,5 g 26,3 g
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.