A kép csak illusztráció!
Áfonyás banánkenyér
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek chiamag
- 2 db (25 dkg) banán
- 3 ek kókuszolaj
- 2 dl tej (1,5%-os)
- 13 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg dió
- 10 dkg áfonya
- őrölt fahéj, reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
- A chiamagot 3 evőkanál vízbe áztatjuk 5-10 percre. A banánt villával péppé törjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, majd a megduzzadt chiamagot is. A fahéjjal és a szerecsendióval fűszerezzük.
- A rizslisztet összekeverjük a zabpehellyel, a darabolt dióval, és a banános masszába forgatjuk.
- Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük a masszát. Rászórjuk az áfonyát, és 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
804,7 KJ/ 191,6 kcal | 4,7 g | 8,5 g | 26,3 g |