Zöldségcurry
Hozzávalók (6 adaghoz):
5 ml |
repce- vagy olívaolaj |
1 db |
közepes vöröshagyma, felaprítva |
3 gerezd |
zúzott fokhagyma |
1 ek |
friss gyömbér reszelve |
2 kk |
őrölt köménymag |
2 kk |
őrölt koriander |
2 kk |
kurkuma |
2 kk |
currypor |
½ db |
chili paprika |
1 kk |
só |
125 ml |
víz |
18 dkg |
burgonya, héjastul kockákra vágva |
48 dkg |
felkockázott sütőtök |
24 dkg |
karfiolrózsa |
30 dkg |
paradicsom, felvágva |
18 dkg |
csicseriborsó előfőzve |
1 db |
kaliforniai paprika, vastagra szeletelve |
1 kg |
cukkini vastagra szeletelve |
1 kis |
csokor friss koriander |
Krémes szósz:
30 g |
„light” margarin |
½ |
zöldségleves kocka, feloldva |
250 ml |
forrásban lévő vízben (1 pohár) |
120 g |
alacsony zsírtartalmú tejpor |
30 g |
liszt |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Felforrósítjuk az olajat egy nagy lábasban, és lassú tűzön puhára pároljuk benne a vöröshagymát és a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a fűszereket, és további 1 percig pároljuk.
3. Hozzáadjuk a vizet, a burgonyát, a tököt, a karfiolt, a paradicsomot és a csicseriborsót.
4. 20 percig főzzük.
5. Adjuk hozzá a piros étkezési paprikát és a bébitököket, és főzzük további 10 percig.
6. Közben készítsük el a krémes csirkeszószt.
7. Olvasszuk fel a margarint egy kis lábasban. Amikor már forró, adjuk hozzá a leveskockából készült levest, a vizet
és a tejport.
8. Egy üvegtálban keverjük össze a lisztet vízzel, amíg sima állagot nem kapunk.
9. Amikor már forró a tej és a leves, öntsük a felét a lisztből készült keverékre, és jól keverjük össze.
10. Öntsük vissza a liszt és a tej keverékét a lábasba a tej és a leves másik felével, és folyamatos kavargatás
mellett forraljuk fel. Addig főzzük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
11. Adjuk hozzá a szószt a curryvel elkészített zöldségekhez. Adjuk hozzá a koriandert, és finoman keverjük össze.
12. Baszmati rizsre öntve tálaljuk.
Ezt az ételt 3 nappal fogyasztás előtt is elkészíthetjük, és hidegen „salátaként” tálalhatjuk. Tökéletes
kempingezéshez, ha magunknak főzünk, ünnepnapokon és piknikhez.
Tápérték adagonként:
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
Rost |
Koleszterin |
Nátrium |
278 kcal |
13 g |
6 g |
42 g |
6 g |
0,5 mg |
538 mg |