Vargabéles (12 adag)
Hozzávalók:
1,2 kg |
túró félzsíros |
5 dl |
tejföl 12% |
36 dkg |
tészta, cérnametélt (durum vagy teljes kiörlésű) |
6 lap (30 dkg) |
réteslap |
6 db |
tojás |
12 dkg |
margarin |
2 ek |
étolaj |
1 db |
vanília rúd |
só |
|
édesítőszer (energiát nem adó) |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A cérnametéltet kifőzzük sós vízben.
2. A tojások sárgáját habosra kikeverjük a margarinnal, vaniliával, édesítőszerrel.
3. A tojás fehérjét habbá verjük.
4. Masszát készítünk az áttört túróval, tejföllel és tojások krémjével.
5. Belekeverjük lazán a kifőzött tésztát.
6. Mély tepsibe vagy tűzálló tálba tesszünk a réteslapokból 3 darabot megolajozva.
7. Ráöntjük a túrós, tésztás keveréket, majd befedjük a maradék 3 réteslappal.
8. Közepesen meleg sütőben, aranysárgára megsütjük.
9. Ha kihűlt 12 darabra vágjuk.
Tápanyagtartalom* (Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
2 230 KJ (532 Kcal) |
25,6 g |
26,6 g |
45,5 g |