Töltött padlizsán kölessel csőbensütve

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg karfiol
56 dkg padlizsán
32 dkg pulykahús darálva
2 ek olivaolaj
½ db vöröshagyma
16 dkg köles
2 ek liszt
4 dkg margarin
2 dl tej, 1,5 % zsírtartalmú
8 dkg trappista sajt
fokhagyma
feketebors
A kép illusztráció

Elkészítés:

1. Az egész padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk a belsejűket.
2. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
3. A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst.
4. Besamelmártást készítünk a margarinból, lisztből és a tejből. A trappista sajt felét reszelve belekeverjük.
5. A kölest, a megpárolt húst összekeverjük és a padlizsánok belsejébe töltjük.
6. A megtöltött padlizsánokat tűzálló edénybe helyezzük, és a mártással leöntve, a maradék reszelt sajttal meghintve átsütjük.

Tápanyagtartalom* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
596 Kcal 29 g 30 g 50 g

Budapest, 2017.07.21.

Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694
FIGYELEM! 2018. december 22. – 2019. január 6. között
az ügyfélszolgálat szünetel!

Az Accu-Chek Active, Performa, Softclix, Multiclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!