Töltött padlizsán kölessel csőbensütve
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg |
karfiol |
56 dkg |
padlizsán |
32 dkg |
pulykahús darálva |
2 ek |
olivaolaj |
½ db |
vöröshagyma |
16 dkg |
köles |
2 ek |
liszt |
4 dkg |
margarin |
2 dl |
tej, 1,5 % zsírtartalmú |
8 dkg |
trappista sajt |
só |
|
fokhagyma |
|
feketebors |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Az egész padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kivájjuk a belsejűket.
2. A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
3. A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst.
4. Besamelmártást készítünk a margarinból, lisztből és a tejből. A trappista sajt felét reszelve belekeverjük.
5. A kölest, a megpárolt húst összekeverjük és a padlizsánok belsejébe töltjük.
6. A megtöltött padlizsánokat tűzálló edénybe helyezzük, és a mártással leöntve, a maradék reszelt sajttal meghintve átsütjük.
Tápanyagtartalom* (1 személyre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
596 Kcal |
29 g |
30 g |
50 g |
Budapest, 2017.07.21.