Töltött cukkini csónakok kapormártással
Hozzávalók (4 adaghoz):
80 dkg |
Cukkini |
24 dkg |
Darált sertéshús |
1,2 dl |
12% zsírtartalmú tejföl |
6 dkg |
Barna rizs |
2 ek. |
Liszt |
1 ek. |
Olaj |
1 db |
Tojás |
1 kisebb fej |
Vöröshagyma |
1 csokor |
Kapor |
2 kk. |
Só |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A barna rizst főzzük meg.
2. A vöröshagymát vágjuk apróra és egy evőkanál olajon kezdjük párolni a sóval együtt.
3. Ha a vöröshagyma már megfonnyadt, tegyük rá a darált húst és így pároljuk tovább készre.
4. A cukkiniket vágjuk félbe és a belsejét, nagyobb magokat szedjük ki. Ha zsenge és nincsenek nagy magjai, akkor a kiszedett cukkini darabokat a kapormártás készítésénél felhasználhatjuk.
5. A barnarizst keverjük össze a megpirított darált hússal, nyers tojással, ha szükséges ízesítjük sóval.
6. Ezután töltsük a kivájt cukkini üregekbe és lefedve, sütőben süssük meg.
Készítsük el a kapormártást:
7. Egy evőkanál olajon pirítsuk meg a lisztet, tegyük bele az apróra vágott kapor felét, majd engedjük fel körülbelül fél liter hideg vízzel és keverjük simára.
8. Melegítsük hozzá a tejfölt és forraljuk össze a mártást. A még forró mártáshoz adjuk hozzá a megmaradt friss kaprot, és szükség szerint sózzuk.
9. A megsült cukkini csónakokat tegyük tányérra és a kapormártással gazdagítva tálaljuk.
Tipp:
A töltött zöldségeket - mint például a töltött cukkini is -, a kapormártás mellett, petrezselyem vagy póréhagyma mártással is tálalhatjuk.
Tápanyagtartalom* (1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
2121 KJ (501 Kcal) |
19 g |
30 g |
40 g |