Tejfölös gombás marhatokány
Hozzávalók (4 adaghoz):
36 dkg |
Sovány marhahús |
20 dkg |
Csiperke gomba |
1,2 dl |
12% zsírtartalmú teljföl |
1 púpos ek. |
Graham liszt |
1 fej |
Vöröshagyma |
1 csokor |
Petrezselyemzöld |
Só |
|
Feketebors |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, só hozzáadásával pároljuk üvegesre az olajon.
2. A marhahúst mossuk meg és egyforma darabokra csíkozzuk fel.
3. A vöröshagymára téve pároljuk puhára a húst. Kuktában is készíthetjük akkor lényegesen rövidebb a főzési idő.
4. Ha majdnem teljesen puha a hús, pirítsuk zsírjára és adjuk hozzá a megmosott cikkekre vágott gombát.
5. Engedjük fel csontlével vagy vízzel és a tejfölös habarást melegítsük hozzá.
6. Forraljuk, és ízesítsük az apróra vágott petrezselyemzölddel, frissen őrölt borssal.
Tápanyagtartalom* (Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1187 KJ(284 Kcal) |
23,8 g |
17 g |
8,4 g |