Szivárványos árpagyöngy köret
Hozzávalók (4 adaghoz):
12 dkg |
Árpa |
8 dkg |
Zöldborsó |
8 dkg |
Sárgarépa |
4 dkg |
Petrezselyemgyökér |
1 ek |
Olaj |
1 kisebb fej |
Vöröshagyma |
1 kk |
Só |
1 csokor |
Petrezselyemzöld |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A zöldségeket tisztítsuk meg, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjuk kockákra.
2. Az olajat forrósítsuk fel és pirítsuk meg a zöldségeket - a zöldborsót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret -, majd tegyük rá az árpát és másfélszeres forró, sós vízzel engedjük fel.
3. A megtisztított fej vöröshagymát tegyük bele és fedő alatt 15-20 percig pároljuk puhára.
4. Ha elkészült, a vöröshagymát vegyük ki és apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Tipp:
Köreteknél is fontos a változatosságra törekedni és javasolt időnként az árpát választani, mert magasabb rosttartalma miatt sokkal előnyösebb hatást gyakorol a szervezetre, és a vércukor értékekre, mint a megszokott fehérrizs vagy burgonya.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
946 KJ (226 Kcal) |
4,5 g |
10 g |
28 g |