Savanyú káposztával göngyölt sertéskaraj puliszkával
Hozzávalók:
60 dkg |
savanyú káposzta |
48 dkg |
sertéskaraj |
12 dkg |
kukoricadara |
0,8 dl |
tejföl, 12%-os |
4 dkg |
császárszalonna |
fekete bors, őrölt |
|
só |
|
babérlevél |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk.
2. A savanyú káposztát megpároljuk a szalonnára téve.
3. A karajszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, és a megpárolt savanyú káposztát beletéve felgöngyöljük.
4. Tűzálló tálba helyezzük a karajszeleteket és puhára sütjük.
5. A kukoricadarát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízbe szórjuk, és fedő alatt hagyjuk pihenni, míg megpuhul.
6. Ha kissé meghűlt a puliszka, kiborítjuk a lábasból és felszeleteljük.
7. A maradék káposztát és puliszkát tányérra tesszük, és tejföllel meglocsolva tálaljuk a hússal.
Tápérték szeletenként:
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1 886 KJ (450 Kcal) |
31 g |
22 g |
29 g |