Póréhagymás lencsefőzelék
Hozzávalók (4 adaghoz):
32 dkg |
lencse |
1,2 dl |
tejföl, 12%-os |
2 ek |
teljes kiőrlésű búzaliszt |
1 ek |
étolaj |
20 dkg |
póréhagyma |
só |
|
mustár |
|
ecet |
|
fokhagyma |
|
babérlevél |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A lencsét beáztatjuk hideg vízben.
2. A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk.
3. Megpirítjuk olajon a felvágott hagymakarikákat, zúzott fokhagymát.
4. Hideg vízzel felöntjük és beletesszük főni a lencsét, a babérlevéllel, sóval ízesítjük.
5. Habarást készítünk liszttel, tejföllel és a fűszerpaprikával, majd hozzámelegítve a lencséhez adjuk.
6. Utóízesítjük szükség szerint ecettel, mustárral.
Tápanyagtartalom* (1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1896 KJ (453 Kcal) |
23 g |
15 g |
53 g |