Pikáns sárgadinnyés krémleves sonka csipsszel
Hozzávalók (4 adaghoz):
8 dkg |
sárgadinnye |
3 dl |
1,5 zsírtartalmú tej |
1,2 dl |
12% zsírtartalmú tejföl |
4 dkg |
margarin |
12 dkg |
prágai sonka |
|
csipetnyi só |
|
Kakukkfű |
|
Szerecsendió |
|
Fehérbors |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A sárgadinnyét mossuk és hámozzuk meg, magjait távolítsuk el.
2. A gyümölcshúst vágjuk apró, egyenletes kockára. A kétharmad részét margarinon futtassuk át és engedjük fel a tejjel, majd melegítsük hozzá a tejfölt.
3. Botmixerrel pépesítsük össze, és a fűszereket hozzáadva újra forraljuk össze.
4. A felcsíkozott sonkát teflon serpenyőben vagy sütőben hirtelen pirítsuk át. Tegyük tányérokba a maradék sárgadinnye kockákat, merjük rá a levest és szórjuk a tetejére a sonka csíkokat.
Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.
Tipp:
A kakukkfű és a szerecsendió is nagyon erőteljes fűszer, ezért kis mennyiségek hozzáadásával ízesítsük az ételt.
Tápanyagtartalom* (1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
937 KJ (224 Kcal) |
11 g |
16 g |
9 g |