Pikáns meggymártás
Hozzávalók (4 adaghoz):
64 dkg |
magozott meggy |
1,2 dl |
tejföl, zsírszegény |
2,5 ek |
liszt |
1 db |
citrom |
édesítőszer |
|
szegfűszeg |
|
fahéj |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Fél liter vizet felteszünk főni a szegfűszeggel, fahéjjal és a citrom héjával. Redukciót készítünk, majd ha az ízek kiforrtak, leszűrjük a fűszereket a vízből.
2. A magozott meggyet beletesszük, és félpuhára főzzük az ízes lében.
3. A gyümölcs 1/3-t összeturmixoljuk és így tesszük vissza az edénybe.
4. A tejfölt és a lisztet csomómentesre elkeverjük egy kis vízzel, óvatosan hozzámelegítve a főzővízhez adjuk, majd felengedjük a teljes mennyiségre vízzel.
5. Ízesítjük citromlével, édesítőszerrel, őrölt fahéjjal.
6. Ha kiforraltuk levesszük a tűzről és tálalhatjuk.
Tápanyagtartalom* (1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
183 kcal |
4 g |
4,7 g |
28 g |