Pikáns céklaleves
Hozzávalók:
32 dkg |
cékla |
2 dl |
kefir |
8 dkg |
sárgarépa |
8 dkg |
póréhagyma |
1 csokor |
petrezselyem, friss |
só |
|
kömény, őrölt |
|
citromlé |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A céklát és a sárgarépát megpucoljuk, s egyenlő darabokra vágjuk.
2. A póréhagymát felkarikázzuk.
3. Vízben feltesszük főni a zöldségeket.
4. Ha megpuhult, a cékla felét félretesszük, a másik felét összeturmixoljuk.
5. Újraforralás után hozzámelegítjük a kefirt, és ízesítjük sóval, köménnyel, pár csepp citromlével.
6. Tálalásnál visszatesszük a darabokban maradt céklát és petrezselyemzölddel díszítjük.
Tápérték szeletenként:
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
286 KJ (68 Kcal) |
3 g |
2 g |
9 g |