Petrezselymes, gombás csirkeragu, barna rizzsel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg |
csirkemell filé |
1 fej |
vöröshagyma |
20 dkg |
barna rizs |
40 dkg |
gomba |
4 dkg |
graham liszt |
1,2 dl |
tejszín, főző, 10% zsírtartalmú |
2 ek |
olaj |
2 gerezd |
fokhagyma |
1 csokor |
petrezselyemzöld |
borsikafű |
|
só |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Az előírásnak megfelelően megfőzzük a barna rizst.
2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk a só hozzáadásával.
3. A csirkemellet csíkokra vágva hirtelen lepirítjuk, a cikkekre vágott gombát szintén hozzáadjuk.
4. Meghintjük liszttel és felengedjük hideg vízzel és a tejszínnel.
5. Ízesítjük sóval, fokhagymával, borsikafűvel, kevés őrölt borssal.
6. Apróra vágott petrezselyemzölddel együtt tálaljuk.
7. Tányérra szedjük a barnarizst és hozzátálaljuk a gombás csirkeragut.
Tápanyagtartalom* (1 személyre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
528,8kcal |
37,3 g |
16 g |
50,1 g |