Marhahús carpaccio

Hozzávalók (4 adaghoz):

48 dkg marha vesepecsenye, felvágva 4 adagra
4 g
48 dkg vékony spárga, a kemény végek nélkül (kb. fél kg)
30 dkg lukulluszparadicsom felaprítva, aprított friss bazsalikom, (¼ pohár)
30 dkg tetszőleges bébisaláta
45 ml vörösborecet (3 ek)
22.5 ml olívaolaj (1½ ek)
15 ml víz (1 ek)
5 ml dijoni mustár maggal (1 kk)
frissen őrölt bors

Szardella-kapribogyó dresszing:

120 g zsírtalan ricotta
200 g zsírmentes natúr joghurt (1 pohár)
20 ml vörösborecet (¼ pohár)
10 ml kapribogyó (2 kk)
10 ml szardellapaszta (2 kk)
1 db salottahagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
15 g friss bazsalikomlevél (¼ pohár)
15 g lapos levelű petrezselyem (¼ c)
frissen őrölt bors
A kép illusztráció

Elkészítés:

A marhahús carpaccio általában egy nyers marhahús előétel, de ebben az esetben tetszés szerint süthetjük a húst hosszabb vagy rövidebb ideig, aztán az ételt finom, joghurtszószos zöldségsalátával tálaljuk. Lesz egy kis extra szószunk is, amibe nyers zöldségeket mártogathatunk, vagy pikáns saláta dresszing lehet belőle.

1. Kapcsoljuk be a sütőt grill üzemmódban, vagy gyújtsunk be egy grillsütőt.
2. Fűszerezzük a marhahúst sóval és borssal. Sütőben vagy grillen süssük a kívánt mértékig. Tegyük félre legalább 20 percre.
3. Pároljuk meg a spárgát 2 ek vízzel a mikróban. Helyezzük jéghideg vízbe, hogy felfrissüljön. Csöpögtessük le, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és a bazsalikomot.
4. Készítsünk vinaigrette mártást azzal, hogy összekeverjük az ecetet, az olajat, a vizet, a mustárt és a borsot. Tegyük félre.
5. Egy fém késes turmixgéppel simára keverjük a ricotta sajtot, a joghurtot, az ecetet, a kapribogyót, a szardellapasztát, a salottahagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot és a borsot. Tálalásig hűtve tartjuk.
6. Forgassuk meg a spárgát 15 ml (1 ek) vinaigrette szószban. Helyezzük a 4 nagy tányér egy-egy oldalára. Forgassuk meg a paradicsomot és a felaprított bazsalikomot 15 ml (1 ek) vinaigrette szószban. Helyezzük a tányérok másik oldalára, hogy a közepük üres maradjon. Forgassuk meg a salátaleveleket a megmaradt vinaigrette szószban, és helyezzük középre, a zöldségek közé.
2. Szeleteljük fel a marhahúst rostiránnyal szemben papírvékony szeletekre. Rendezzük el a tányéron, és minden adagot locsoljunk meg 30 ml (2 ek) szardella-kapri szósszal. Azonnal tálaljuk.

Tápérték adagonként:

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát Rost Koleszterin Nátrium
345 kcal 35 g 17 g 14 g 5 g 108 mg 777 mg
Kérdése van? Hívja ingyenes zöldszámunkat
munkanapokon, 8:00-17:00 között!

06-80-200-694

Az Accu-Chek Active, Performa, Softclix, Multiclix eszközök és tesztcsíkok gyógyászati segédeszközök.
Az Accu-Chek Smart Pix leolvasó készülék információ technológiai eszköz.
Az Accu-Chek Connect orvostechnikai eszköz.
A Bio-Króm-DIA 60x tabletta étrend-kiegészítő.


E honlapon olyan termékinformációk találhatók, amelyek széles közönségnek szólnak; előfordulhat, hogy ezek a termékinformációk vagy részletes leírások az Ön országában másként nem hozzáférhetőek, illetve nem érvényesek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön esetleg olyan információhoz jut, amely nincs összhangban az Ön országában érvényes jogi eljárásokkal, szabályozással vagy gyakorlattal.

a kockázatokról olvassa el a használati Útmutatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát!