Lecsós tengeri halfilé
Hozzávalók (4 adaghoz):
48 dkg |
Tengeri halfilé |
40 dkg |
Zöldpaprika |
20 dkg |
Paradicsom |
1 fej |
Vöröshagyma |
2 ek |
Olaj |
|
Fűszerpaprika |
|
Só |
A kép illusztráció
Elkészítés:
Készítsük el a lecsót:
1. A paprikát mossuk meg és egyenletes csíkokra vágjuk fel.
2. A paradicsomról húzzuk le a héját és daraboljuk fel.
3. Az olajon pároljuk meg a felvágott vöröshagymát és tegyük rá a
zöldpaprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát, sót.
4. Félpuhára készítsük el, hogy a halra téve még kissé ropogós maradjon.
5. A halszeleteket felforrósított olajon pirítsuk meg.
6. Ha mindkét oldala kész tegyük rá a friss lecsót és pár percig még
pároljuk együtt az ételeket.
7. Tálalhatjuk barna rizzsel, puliszkával, hajdinával.
Tipp:
Hetente többször is fontos halat enni, főleg előnyös telítetlen
zsírsavtartalma (omega 3) miatt.
Használjuk ki, hogy a halakból nagyon gyorsan, rövid idő alatt lehet ízletes
fogásokat készíteni.
Tápanyagtartalom* (1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1049 KJ (251 Kcal) |
25 g |
9 g |
17 g |