Kapros lucskos káposztafőzelék
Hozzávalók:
80 dkg |
fejes káposzta |
0,8 dl |
tejföl, 12%-os |
4 lapos ek |
liszt |
3 dkg |
szalonna, csécsi |
só |
|
kapor, friss |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk.
2. A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját.
3. A szalonnakockákra rátesszük a káposztát és felengedjük vízzel.
4. Ha félig megpuhult a káposzta, elkészítjük a tejfölös habarást és hozzámelegítve beleöntjük.
5. Kiforraljuk, ízesítjük sóval és frissen összevágott kaporral.
Tápérték szeletenként:
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1 206 KJ (288 Kcal) |
5 g |
10 g |
43 g |