Káposztás bableves kolbásszal
Hozzávalók:
12 dkg |
savanyú káposzta |
12 dkg |
szárazbab |
12 dkg |
füstölt kolbász |
2 ek |
liszt |
1 fej |
hagyma |
csemege paprika |
|
babérlevél |
|
kömény õrölt |
|
fokhagyma |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A kolbászt karikára vágjuk, és kisütjük a zsírját.
2. Az előző nap beáztatott szárazbabot hozzáadjuk és felöntjük vízzel.
3. Ízesítjük a vöröshagymával, babérlevéllel.
4. A savanyú káposztát kisebb szálakra vágjuk, és a babbal együtt puhára főzzük.
5. Fokhagymával, fűszerpaprikával ízesített rántást készítünk, majd hozzáadjuk a leveshez és kiforraljuk.
6. Szükség esetén utó ízesítjük sóval.
Tápanyagtartalom*(Össz mennyiségre):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
997 KJ (237 Kcal) |
13,1 g |
8,2 g |
26,5 g |