Joghurtos körteleves
Hozzávalók (4 adaghoz):
48 dkg |
körte |
1 db |
citrom |
2 ek |
liszt |
0,8 dl |
joghurt, sovány 0,1% zsírtartalmú |
édesítőszer |
|
szegfűszeg |
|
fahéj |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. Felteszünk vízet forrni, melybe beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat. Ha kiforrt leszűrjük.
2. A körtéket, megmossuk, kimagozzuk, kisebb kockákra vagy szeletekre vágjuk, és az ízesített vízbe tesszük.
3. Habarást készítünk a joghurttal és a liszttel, majd hozzámelegítve a leveshez adjuk, kiforraljuk.
4. Pár perc forralás után utóízesítjük, citromlével, édesítőszerrel. Ha gyümölcs felét leturmixoljuk, még ízletesebb pürelevest kapunk az így elkészült körtelevesből.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
455 KJ (109 Kcal) |
2,6 g |
0,5 g |
23 g |