Jércés rakott kelkáposzta hajdinával
Hozzávalók (4 adaghoz):
80 dkg |
kelkáposzta |
32 dkg |
pulykacomb darálva |
2 dl |
tejföl 21% zsírtartalmú |
16 dkg |
hajdina |
1 fej |
vöröshagyma |
2 ek |
olaj |
2 gerezd |
fokhagyma |
majoranna |
|
só |
|
fűszerpaprika |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk a só hozzáadásával.
2. A darált pulykahúst a megpárolt vöröshagymára téve megpirítjuk, ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerpaprikával.
3. A hajdinát másfélszeres, sós víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ízesítjük rozmaringgal.
4. A kelkáposztát gőzben, vagy vízben főzve megpuhítjuk.
5. Tűzálló tálat kikenünk olajjal és lerétegezzük sorban a kelkáposztát, darált húst, hajdinát. A tetejére kelkáposztát rakunk ismét.
6. Meglocsoljuk tejföllel és készre sütjük.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
2156 KJ (515 Kcal) |
30 g |
26 g |
41 g |