Házi almás pite
Hozzávalók (4 adaghoz):
3 kg |
alma |
60 dkg |
teljes kiőrlésű búzaliszt |
45 dkg |
margarin |
1 db |
citrom |
30 dkg |
liszt |
3 db |
tojás |
1,5 dl |
tejföl, 12%-os |
15 dkg |
dió |
1 db |
tojássárgája |
sütőpor |
|
fahéj, őrölt |
|
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, kiegészítve a sütőporral.
2. A margarinnal a lisztet elmorzsoljuk.
3. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, tojásokat, tejfölt és összegyúrjuk gyors mozdulatokkal.
4. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
5. A tésztát kétfelé vesszük.
6. Kinyújtjuk, és az egyik részét beleterítjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
7. A tészta tetejét megszórjuk a darált dióval, és ráhelyezzük az almaszeleteket.
8. Ízesítjük fahéjjal az almát.
9. A tészta másik felét kinyújtva ráterítjük az alma tetejére és villával megszurkáljuk.
10. Tojássárgájával lekenve sütőbe tesszük.
11. A kisült tésztát 30 darabra vágva kiszedjük.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
1163 KJ (227 Kcal) |
5,8 g |
14,5 g |
29,9 g |