Gombás padlizsán
Hozzávalók (4 adaghoz):
80 dkg |
Padlizsán |
40 dkg |
Csiperke gomba |
1 ek |
Olaj |
1 csokor |
Petrezselyem zöld |
|
Só |
A kép illusztráció
Elkészítés:
1. A padlizsánt és a gombát mossuk meg.
2. Vágjuk a gombát nagyobb cikkekre, a padlizsánt hasonló nagyságú hasábokra.
3. Mindkét alapanyagot , folyamatos keverés mellett, olajon pirítsuk meg.
4. Körülbelül 8-10 perc alatt pároljuk készre.
5. Mindkét alapanyag magas víztartalmú, így víz hozzáadása általában nem szükséges.
6. Ha elkészült megsózzuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Melegen kiváló körete lehet húsételeknek, de hidegen salátaként is fogyasztható.
Tipp:
Sóból használhatunk csökkentett nátrium tartalmú sót, ezzel is javíthatunk a nagyon magas só illetve nátruimbevitel arányán.
Tápanyagtartalom*(1 adagra):
Kalóriatartalom |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
576 KJ (138 Kcal) |
8,6 g |
5,6 g |
13 g |